У центру Марадика испред зграде месне заједнице изграђено је 10 паркинг простора и одвод за атмосферске воде. Овим се значајно подиже ниво безбедности саобраћаја у селу јер се у непосредној близини налази раскрсница , аутобуско стајалиште, трговински и други објекти које мештани свакодневно користе.

Такође, паркинг је урађен и испред ловачког дома тако да је сам центар села добио потпуно нови, лепши изглед.

Радове је обишао председник општине Инђија Владимир Гак који је изразио задовољство што се испуњава још једно обећање дато мештанима Марадика. Он је навео да се са уређењем села неће стати и најавио је да је следеће уређивање Дома културе који има проблем са грејањем, бином, кухињом и свлачионицама.

Гак је истакао да је ова и следећа година кључна за инфраструктурно уређивање свих насеља а као највећи пројекат навео је асфалтирање апсолутно свих неасфалтираних улица на целој територији општине Инђија.

Као један од кључних принципа на основу којих локална самоуправа кроји буџет јесте саветовање са месном заједницом која сама одређује приоритете за своје село. Тиме општинско руководство даје мештанима широку аутономију у одлучивању шта је најпотребније да се уради и тако се остварују најбољи резултати у инфраструктурном развијању сеоских средина.