Сређивање путне инфраструктуре у Инђији настављено је „пресвлачењем“ асфалтом Сремске улице у Инђији која је једна од најдужих у Инђији. Веома фреквентна улица дужине 1500 метара постаће безбеднија за саобраћај а завршетак радова се очекује данас или сутра у току дана.

„Настављамо са интезивним асфалтирањем улица које се налазе у лошем стању и које годинама нису асфалтиране“, рекао је председник општине Инђија Владимир Гак приликом обиласка радова у Сремској улици. Он је у разговору са грађанима навео да се вишегодишњи и вишедеценијски проблеми решавају један по један и да је ово година у којој се улаже више него икад у инфраструктурно сређивање општине.

„Управо је ово због чега су нас грађани бирали а то је да бринемо о комуналној, односно путној инфраструктури и свему ономе што чини свакодневни животу Инђији“.

Сремска улица спада у једну од најдужих улица која има пуно бочних улица, те је и са аспекта безбедности саобраћаја било неопходно њено сређивање.

Гак је за следећу недељу најавио наставак ревитализације критичних улица. Такође, као приоритет навео је и уређивање пешачких стаза, како у самој Инђији тако и у сеоским срединама.

Актуелни радови се финансирају из општинског буџета који је ове године удвостручен у односу на претходну и износи 46 милиона динара. Председник је напоменуо да ће се за следећу годину издвојити далеко више средстава како би се грађанима Инђије створили комотнији и безбеднији услови за живот.

Тек након асфалтирања свих неасфалтираних улица које ускоро треба да почне, Инђија ће постати оно што је неко одавно рекао-европски град будућности.